Stella Visser
2 - 3 min. read
20 nov, 2019

Heb je ook wel eens een tof sieraadje gekocht dat uiteindelijk veranderde in zilverkleur of soms zelfs een beetje roestkleur? We zijn het vast met elkaar eens dat je hier toch wel lichtelijk van baalt. Daarom hier vijf redenen waarom je over wilt gaan op sieraden van stainless steel.

1. Sterk stukje staal

Als je halve inboedel met keukengerei is gemaakt van stainless steel dan is het ook sterk genoeg voor een sieraad. Ook krast het materiaal niet zo snel en glanst het soms nog meer dan echt zilver of goud.

2.Verkleurt niet

Met Stainless steel sieraden kun je prima douchen en zwemmen, het behoudt zijn kleur. Het kan op den duur wel iets doffer worden van kleur, maar over het algemeen blijft stainless steel lang mooi. De stainless steel zilver collectie zal ook niet zwart uitslaan wat nog wel eens gebeurt bij echt zilver of goldplated sieraden.

3. Het is hypoallergeen

Dat betekent dus dat je er geen allergische reactie van kunt krijgen. Niet iedereen kan tegen goldplated sieraden maar stainless steel is dus wel voor (bijna) iedereen geschikt. Uiteraard is stainless steel ook nikkelvrij. Feitje: In Europa is het bij wet verboden om sieraden aan te bieden waar een hoog gehalte nikkel in zit, nou daar kun je mee thuiskomen;)

4. Het is betaalbaar

Ook een fijne bijkomstigheid is dat het materiaal in verhouding met de gebruiksduur lang mee gaat voor een fijne prijs. Zo kun je steeds afwisselen met andere (trendy) setjes en jezelf eens wat vaker iets cadeau doen.

5. Het doet niet onder voor goud

Oké de waarde wel, maar voor de look niet. Mix en match dan ook zeker je dierbare sieraden met stainless steel sieraden om zo een klassiek horloge nog meer te laten spreken, of bij je vintage ring een extra ringentje toe te voegen.

Heb je ook wel eens een tof sieraadje gekocht dat uiteindelijk veranderde in zilverkleur of soms zelfs een beetje roestkleur?