Stella Visser
2 - 2 min. leestijd
20 nov, 2019

Heb je ook wel eens een kek sieraadje gekocht dat uiteindelijk veranderde in zilverkleur of soms zelfs een beetje roestkleur? We zijn het vast met elkaar eens dat je hier toch wel lichtelijk van baalt. Daarom hier vijf redenen waarom je over wilt gaan op sieraden van stainless steel…

1. Het verkleurt niet tot bijna niet.

Met Stainless steel sieraden kun je prima douchen en zwemmen, het behoudt zijn kleur. Het kan op den duur wel iets doffer worden van kleur, maar over het algemeen blijft stainless steel lang mooi van kleur. De stainless steel zilver collectie zal ook niet zwart uitslaan wat nog wel eens gebeurt bij echt zilver of goldplated sieraden.

2. Het is een sterk stukje staal

Als je halve inboedel met keukengerei is gemaakt van stainless steel dan is het ook sterk genoeg voor een sieraad. Ook krast het materiaal niet zo snel en glanst het soms nog meer dan echt zilver.

3. Het is hypoallergeen

Dat betekent dus dat je er geen allergische reactie van kunt krijgen. Niet iedereen kan tegen goldplated sieraden maar stainless steel is dus wel voor (bijna) iedereen geschikt. Uiteraard is stainless steel ook nikkelvrij. Feitje: In Europa is het bij wet verboden om sieraden aan te bieden waar een hoog gehalte nikkel in zit, nou daar kun je mee thuiskomen;)

4. Het is betaalbaar

Ook een fijne bijkomstigheid is dat het materiaal in verhouding met de gebruiksduur best lang mee gaat voor een fijne prijs. Je bent indirect ook nog een beetje duurzaam bezig als je een Stainless steel sieraad aankoopt:)

5. Het oogt chique

Doordat het niet verkleurt en er steeds meer ontwikkelingen zijn, zoals bijvoorbeeld hele subtiele ringen met steentjes of juist klassieke items zoals een slavenarmband vinden mensen het vaak chique ogen.

Heb je ook wel eens een kek sieraadje gekocht dat uiteindelijk veranderde in zilverkleur of soms zelfs een beetje roestkleur?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *